CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

rAmadhan Will left uS sOOn...

assalamualaikum...
hari nie da 19 Ramadhan...maknanya lagi beberapa hari Ramadhan akan meninggalkan kita..
tapi apakah yang kita dapat setelah berpuasa beberapa hari..
adakah kita semakin rapat dengan Maha Pencipta...?
adakah kita berkawan dengan Al-Quran...?
adakah tahap kesabarab kita semakin meningkat..?
cuba tanya diri kita sendiri...
bagi aku...aku telah cuba untuk melakukan yang terbaik..
tapi kdg2 aku rasa kesabaran aku semacam diuji,,
tula gunanya kita disuruh bersabar di bulan yang penuh berkat nie...
btol x??
puasa kali nie banyak tanggungjawab yang aku kena pikul,
dengan esaimen nya.dengan laporan setiausaha big,dengn refleksi big dan lain-lainla...
emosi aku xbrapa nak betul...
hubungn ngan kwn n rumate pon aku rasakan agak teruk...aku seolah2 meminggirkna diri...
tapi tu la sifat aku...aku nie sensitif dan lemah...
tapi aku berusaha untuk sabar n istiqamah dlm setiap yang aku buat..
tapi adakah aku akan mampu???
aku sendiri pon tertanya-tanya kat diri aku sendiri...
aku nak jadi NURUL SYUHADA yg kuat...
smpai ada sorang adik aku ckp kak ada nie terlalu sgt simpan masalah dan pendam,,,
nanti meletus kan kak ada jugak yg susah..dia berkata"try kak ada cari someone yg boleh kak ada crita masalah kak ada'..
tapi kan??
aku sendiri xtau nak cerita kat sape....
aku just luah kat sini jela...
aku nak ingatkan..xbermakna aku sombong if aku senyap,
tapi kau senyap untuk mengelakkan masalah,kerana tula diri aku..
aku xpandai berHuHaHUha dngn yg lain jika aku ada mslah atau ada mslh dgn org tersebut...
adik tu ada ckp,kak ada nie nampak dingin dan sukar didekati,tapi bila dah kenal kak ada,
kak ada nie seorang yang lucu dan macm keibuan sikit...
huhu..tu la aku..
lagi satu aku nie sensitif dan bila ada masalah yg berat dan tidak tertanggung aku akan menangis..
menangis dan menangis,tapi aku xkan menangis depan orang...aku menangis sendirian...Hhehe..lucu kan..
aku tidak pandai berkata-kata..
kdg2 setiap kata yang aku keluarkan akan dijadikan bahan gelakan..
kerana aku sendiri xtau apa yang aku cakap..hehe
bolehkah aku STAY begini tau berubah...
aku harap Ramadhan kali nie beri mkna yang begitu mendalam..
semoga aku akan menjadi NURUL SYUHADA yang tabah..
tabah nak menghadapi orang2 kt kg...
tabah nak hadapi org2 kat sini...
tabah untuk habiskan pelajaran kat cni...
tabah dalam perhubungan 
tabah,tabah,tabah,sabar,sabar,sabar..
u can do it NURUL SYUHADA....
:)
stkt nie dulu entry aku....SALAM RAMADHAN...

0 comments:

Post a Comment

Friday, August 19, 2011

rAmadhan Will left uS sOOn...

Posted by NURUL SYUHADA at 10:54 AM
assalamualaikum...
hari nie da 19 Ramadhan...maknanya lagi beberapa hari Ramadhan akan meninggalkan kita..
tapi apakah yang kita dapat setelah berpuasa beberapa hari..
adakah kita semakin rapat dengan Maha Pencipta...?
adakah kita berkawan dengan Al-Quran...?
adakah tahap kesabarab kita semakin meningkat..?
cuba tanya diri kita sendiri...
bagi aku...aku telah cuba untuk melakukan yang terbaik..
tapi kdg2 aku rasa kesabaran aku semacam diuji,,
tula gunanya kita disuruh bersabar di bulan yang penuh berkat nie...
btol x??
puasa kali nie banyak tanggungjawab yang aku kena pikul,
dengan esaimen nya.dengan laporan setiausaha big,dengn refleksi big dan lain-lainla...
emosi aku xbrapa nak betul...
hubungn ngan kwn n rumate pon aku rasakan agak teruk...aku seolah2 meminggirkna diri...
tapi tu la sifat aku...aku nie sensitif dan lemah...
tapi aku berusaha untuk sabar n istiqamah dlm setiap yang aku buat..
tapi adakah aku akan mampu???
aku sendiri pon tertanya-tanya kat diri aku sendiri...
aku nak jadi NURUL SYUHADA yg kuat...
smpai ada sorang adik aku ckp kak ada nie terlalu sgt simpan masalah dan pendam,,,
nanti meletus kan kak ada jugak yg susah..dia berkata"try kak ada cari someone yg boleh kak ada crita masalah kak ada'..
tapi kan??
aku sendiri xtau nak cerita kat sape....
aku just luah kat sini jela...
aku nak ingatkan..xbermakna aku sombong if aku senyap,
tapi kau senyap untuk mengelakkan masalah,kerana tula diri aku..
aku xpandai berHuHaHUha dngn yg lain jika aku ada mslah atau ada mslh dgn org tersebut...
adik tu ada ckp,kak ada nie nampak dingin dan sukar didekati,tapi bila dah kenal kak ada,
kak ada nie seorang yang lucu dan macm keibuan sikit...
huhu..tu la aku..
lagi satu aku nie sensitif dan bila ada masalah yg berat dan tidak tertanggung aku akan menangis..
menangis dan menangis,tapi aku xkan menangis depan orang...aku menangis sendirian...Hhehe..lucu kan..
aku tidak pandai berkata-kata..
kdg2 setiap kata yang aku keluarkan akan dijadikan bahan gelakan..
kerana aku sendiri xtau apa yang aku cakap..hehe
bolehkah aku STAY begini tau berubah...
aku harap Ramadhan kali nie beri mkna yang begitu mendalam..
semoga aku akan menjadi NURUL SYUHADA yang tabah..
tabah nak menghadapi orang2 kt kg...
tabah nak hadapi org2 kat sini...
tabah untuk habiskan pelajaran kat cni...
tabah dalam perhubungan 
tabah,tabah,tabah,sabar,sabar,sabar..
u can do it NURUL SYUHADA....
:)
stkt nie dulu entry aku....SALAM RAMADHAN...

0 comments on "rAmadhan Will left uS sOOn..."

Post a Comment