CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

PBS....

ASSALAM..
hatri ini hari pertma Pbs..mnjejakkan kaki ke skolah lama blik..
SK KADOK...
hehehe

~masak~

assalam sume..
hari nie da ari ketiga duk kat umah..
ari nie baru ada chance nak masak,,,
smalam adik n abg aku yang masak..
so ari nie aku plak yg masak....
simple je pon masakan aku..just satu jenis je iaitu masak sayur lemak..
tu pon da lama xbuat...
tapi alhamdulillah masih ok lagi syur tu punya rasa...
hehehe.....
ma aku kata rasanya still ok....
walaupon da lama xmasak...
:)

SampaI suDAa..

assalamulaikum...
akhirnya sampai jugak aku kat kampung aku..hehe
tpt jam 7.15 pagi sampaila aku kat kg KADOK...
tapi untuk smpai kat kg aku hadapi perjalanan yg panjang...
time nak blik smalam aku start kelam kabut bila habis je prhimpunan..
blik je dari perhimpunan aku terus bersiap pastu tambh dgn bos n adik yg asyik col aku..
then terus r p airport ngan nik,syafiq,syahir,n naim...
mcm2 jadi time nk g airport,dgn jammed nye...
hahahahaha...
pastu smpai jer airport terus r g tmpt drop luggage sebb da check in on9..
tapi yg problem nye nik punye luggage dah lebih 15 kilo...so,skrang bla lbih sekilo kna bayar 30 sekilo dari 15 sekilo,so aku ngan nik ambekla luggage baru atas nama aku...
dah la lmbt urusan kat ctu...
pastu g mkn kat kfc stlah xjamah apa2 mknn,
lps tu aku g surau,,kuar2 da 1.3o sdgkan flight kul 1.55...
klam kbut masuk kat balai berlepas,nasib bek dapt hot seat,da la langgar org..hihihi
msk je duk tgah2 antara laki...nak tido pon payah..
pastu smpai la kat lcct,pastu naik bus g kl sentral..berdepan ngan jammed kl lak..
smpai je tunggu kwn nik n bli tiket KTM,da la xreti,,nasib bek org tolong ajar..
then tunggu la KTM ke Rawang,yg first tu terlepas sbb ramai gler org+ngan bebudak yg nak blik umah masing2,bla dapat turn masuk kna bertolak-tolakkan dgn beg yg besar nyer..
ramai gler org.,,,
nak kuar pon org main tolak jer...skitnya hati,,tapi biasalah kl...
then smpai kat hentian putra mkn2 jap pstu naik bus terus...
naik bus duk tepi nik...kitorang berbual jer...
pastu brenti kat merapoh,nik kesejukan sbb dia x bwk sweater..
lps brenti ada imigresen cek ic...
nak wat kuar beg duit pastu beg duit jatuh ke bwh seat..tercari2 smpai pak cik tu nmpk plik kot2 aku ni org asing..hehe
tapi nasib bek ada pasport peljar....huhuhu..kalo x kna tngkpla aku...
pastu teruskan perjalann ke blik klate...
nasib bek bus aku naik tu lalu kot KADOK,aku brenti r terus...
hihihihi..
p/s:kat mchng nik tertinggla luggage dia kt bus n suh aku amek n letk kt tgah2 jalan..hihihi..
sori nik,tahniah sbb kita dapt harunginya....
:)

home sweet home...

assalamualaikum..
yeay esok kamek mok blit kg suda...
can't wait tommorow..
da la esok xde klas....hehehe..best nya hati kamek
tpi esok ada majlis perpisahan ngan pengarah,,,,
so,kan g TAZA dulula..
kmek dah siap packing da..
sbb lepas je majlis tu kamekorg terus g airport Kuching..
nasib baek ler da check in on9..
xyah la lelah sangat..
satu lagi bla da kat kg xlehla nak update blog sebb xde internet..
so sayonara to blog for 2 weeks..
n welcome home ADA...
gmbr kat bawah nie...adalah pemndgn kwasn mktb n kuching..
selamat tinggal maktab tercinta

road to wisma SABERKAS

pokok nie da xde kt mktb kna buang


lawa kan???
nie plangi rime kamek duk mencapap kat pdg...nice one...
miss dis moment so much

mktb tersyang

hehe
come kan?

p/s:gmbr2 nie adalah hasil tangkapan aku sediri..
hobi di masa lapang..
(^-^)

bAlik Kg...

assalamulaikum..
rasanya da lama xupdate blog nie..
bukan apa just xada masa nak update koz esaimen berlmbk,,+xde mood
ari nie nie kira ada moodla bcoz ari jumaat nie aku akan blik
n pada ari tu aku akan mlalui perjalanan yg jauh sebbnya after naik flight kena naek bus g kl sentral,
n then naik ktm g hentian putra n lastly naek bus blik kg terchenta..
aku harap dpatla aku melaluinya...
...
^_^


Monday, March 21, 2011

PBS....

Posted by NURUL SYUHADA at 12:11 AM 0 comments
ASSALAM..
hatri ini hari pertma Pbs..mnjejakkan kaki ke skolah lama blik..
SK KADOK...
hehehe

Monday, March 14, 2011

~masak~

Posted by NURUL SYUHADA at 11:35 PM 0 comments
assalam sume..
hari nie da ari ketiga duk kat umah..
ari nie baru ada chance nak masak,,,
smalam adik n abg aku yang masak..
so ari nie aku plak yg masak....
simple je pon masakan aku..just satu jenis je iaitu masak sayur lemak..
tu pon da lama xbuat...
tapi alhamdulillah masih ok lagi syur tu punya rasa...
hehehe.....
ma aku kata rasanya still ok....
walaupon da lama xmasak...
:)

Saturday, March 12, 2011

SampaI suDAa..

Posted by NURUL SYUHADA at 4:47 PM 0 comments
assalamulaikum...
akhirnya sampai jugak aku kat kampung aku..hehe
tpt jam 7.15 pagi sampaila aku kat kg KADOK...
tapi untuk smpai kat kg aku hadapi perjalanan yg panjang...
time nak blik smalam aku start kelam kabut bila habis je prhimpunan..
blik je dari perhimpunan aku terus bersiap pastu tambh dgn bos n adik yg asyik col aku..
then terus r p airport ngan nik,syafiq,syahir,n naim...
mcm2 jadi time nk g airport,dgn jammed nye...
hahahahaha...
pastu smpai jer airport terus r g tmpt drop luggage sebb da check in on9..
tapi yg problem nye nik punye luggage dah lebih 15 kilo...so,skrang bla lbih sekilo kna bayar 30 sekilo dari 15 sekilo,so aku ngan nik ambekla luggage baru atas nama aku...
dah la lmbt urusan kat ctu...
pastu g mkn kat kfc stlah xjamah apa2 mknn,
lps tu aku g surau,,kuar2 da 1.3o sdgkan flight kul 1.55...
klam kbut masuk kat balai berlepas,nasib bek dapt hot seat,da la langgar org..hihihi
msk je duk tgah2 antara laki...nak tido pon payah..
pastu smpai la kat lcct,pastu naik bus g kl sentral..berdepan ngan jammed kl lak..
smpai je tunggu kwn nik n bli tiket KTM,da la xreti,,nasib bek org tolong ajar..
then tunggu la KTM ke Rawang,yg first tu terlepas sbb ramai gler org+ngan bebudak yg nak blik umah masing2,bla dapat turn masuk kna bertolak-tolakkan dgn beg yg besar nyer..
ramai gler org.,,,
nak kuar pon org main tolak jer...skitnya hati,,tapi biasalah kl...
then smpai kat hentian putra mkn2 jap pstu naik bus terus...
naik bus duk tepi nik...kitorang berbual jer...
pastu brenti kat merapoh,nik kesejukan sbb dia x bwk sweater..
lps brenti ada imigresen cek ic...
nak wat kuar beg duit pastu beg duit jatuh ke bwh seat..tercari2 smpai pak cik tu nmpk plik kot2 aku ni org asing..hehe
tapi nasib bek ada pasport peljar....huhuhu..kalo x kna tngkpla aku...
pastu teruskan perjalann ke blik klate...
nasib bek bus aku naik tu lalu kot KADOK,aku brenti r terus...
hihihihi..
p/s:kat mchng nik tertinggla luggage dia kt bus n suh aku amek n letk kt tgah2 jalan..hihihi..
sori nik,tahniah sbb kita dapt harunginya....
:)

Thursday, March 10, 2011

home sweet home...

Posted by NURUL SYUHADA at 9:21 PM 0 comments
assalamualaikum..
yeay esok kamek mok blit kg suda...
can't wait tommorow..
da la esok xde klas....hehehe..best nya hati kamek
tpi esok ada majlis perpisahan ngan pengarah,,,,
so,kan g TAZA dulula..
kmek dah siap packing da..
sbb lepas je majlis tu kamekorg terus g airport Kuching..
nasib baek ler da check in on9..
xyah la lelah sangat..
satu lagi bla da kat kg xlehla nak update blog sebb xde internet..
so sayonara to blog for 2 weeks..
n welcome home ADA...
gmbr kat bawah nie...adalah pemndgn kwasn mktb n kuching..
selamat tinggal maktab tercinta

road to wisma SABERKAS

pokok nie da xde kt mktb kna buang


lawa kan???
nie plangi rime kamek duk mencapap kat pdg...nice one...
miss dis moment so much

mktb tersyang

hehe
come kan?

p/s:gmbr2 nie adalah hasil tangkapan aku sediri..
hobi di masa lapang..
(^-^)

Monday, March 7, 2011

bAlik Kg...

Posted by NURUL SYUHADA at 8:22 PM 0 comments
assalamulaikum..
rasanya da lama xupdate blog nie..
bukan apa just xada masa nak update koz esaimen berlmbk,,+xde mood
ari nie nie kira ada moodla bcoz ari jumaat nie aku akan blik
n pada ari tu aku akan mlalui perjalanan yg jauh sebbnya after naik flight kena naek bus g kl sentral,
n then naik ktm g hentian putra n lastly naek bus blik kg terchenta..
aku harap dpatla aku melaluinya...
...
^_^